Dagbesteding

Doelstellingen deelnemers

Bij elk traject dat wij met deelnemers aangaan, wordt er bekeken aan welke doelstellingen er het best gewerkt kan worden.

Dat is per deelnemer verschillend. Wij focussen ons vooral op de mogelijkheden en talenten van onze deelnemers. De moeilijkheden zien wij vooral als uitdagingen en punten om aan te werken. Naast de gebruikelijke werkzaamheden die horen bij het draaien van de kwekerij, geven we waar mogelijk ,de ruimte om eerder opgedane kennis en werkvaardigheden actief in te zetten, onder de vorm van (zelfstandige ) projecten.

De meeste deelnemers hadden in het verleden een reguliere baan. We proberen waar mogelijk ruimte te bieden om die opgedane kennis en vaardigheden actief in te zetten.

Projecten

Zo hebben we bij ATC de Wilg een metaal- en houtwerkplaats, waar zowel herstellingen plaatsvinden, maar waar ook nieuwe producten worden gemaakt.

Ook is er op initiatief van enkele deelnemers gestart met het opzetten van een fietsenwerkplaats, waarbij u als klant terecht kunt voor fietsherstellingen. Verder zullen gereviseerde tweedehands fietsen worden aangeboden, tegen een billijke prijs. Deelnemers met een affiniteit voor computers krijgen de ruimte om zich hier verder in te ontplooien. Ook het beheer van de website wordt door onze deelnemers verzorgt. De winkel van ATC de Wilg, wordt volledig zelfstandig door deelnemers gerund.