Visie

De visie van ATC de Wilg

Bij ATC de Wilg gaan we uit van de mogelijkheden van iedere deelnemer. We willen mensen weer laten geloven in zichzelf en tegelijk samen laten groeien.

Het verstevigen van eigenwaarde én gemeenschapszin zijn volgens ons twee voorwaarden om deelnemers verder te brengen. Ieder mens zoekt waardering voor het eigen zijn en het eigen kunnen. Ook heeft ieder mens de naaste nodig om samen meer te bereiken. Het hebben van (vervangend) werk, draagt in een belangrijke mate bij aan de levenskwaliteit die mensen ervaren.

ATC de Wilg ondersteunt zijn deelnemers met:

  • Het heropbouwen van een werkritme;
  • Het aanleren en verder ontwikkelen van specifieke vaardigheden;
  • Het werken aan zelfredzaamheid en zelfvertrouwen;
  • Het ontmoeten van andere mensen, werken met collega’s en een leidinggevende;
  • Het voeren van een goed gesprek, er is aandacht voor sociaal contact en plezier.
Mensen leren door te doen, te observeren en te reflecteren. Bij het samenwerken vragen wij regelmatig om reflectie op het eigen gedrag.

Onze missie

ATC de Wilg biedt als agrarische zorgonderneming een plek voor arbeidstraining en dagbesteding waar mensen kunnen werken aan hun arbeidsvaardigheden. We bieden werk in een rustige, beschermde omgeving.

Mensen kunnen hun vaardigheden ontwikkelen zonder werkdruk en op hun eigen tempo leren samenwerken. Ook het bieden van structuur, het aanleren van regelmaat en het kennis laten maken met een gezonde levensstijl behoren tot onze doelen. Mensen leren door te doen, te observeren en te reflecteren. Bij het samenwerken vragen wij regelmatig om reflectie op het eigen gedrag.